Amya

Ismét hétfő, szóval webcomic-nap. Ma az Amya kerül terítékre.

2009 végén indult a sztori, stílusát tekintve high fantasy manga – a megjelenési formátuma mégis ide sorolja.

A sztori elején Faye, a néma nemeslány rémálmot lát, ami megjósolja a dolgok végét. Eme álomból felveri a szolgálólány és elmennek együtt a piacra, ahol egy véletlen folytán Faye összefut Accellel, egy régi ismerőssel. Ám Accel fejvadászok elől menekül, és ez magával sodorja Faye-t is, együtt vágnak át a közelgő háború jeleit mutató országon. Viszont hamar rájönnek, hogy nem csak Accelt üldözik; Faye származása miatt kiváló eszköz a háború előidézésére vagy elkerülésére…

Fentebb azt írtam, hogy manga, talán úgy kéne fogalmazni: mangára emlékeztető stílus. Egyrészt balról-jobbra olvasandó; másrészt sokkal részletesebb és szebb (ilyen szintű kidolgozottságot ebben a stílusban utoljára a Vampire Hunter D: Bloodlust hozott). Büszkén vállalja magáról, hogy high fantasy – a világ egyedinek tűnik, és gondolom, jól kidolgozott, habár eddig még csak egy kis szegletet láttunk belőle. Egy-két dolog függőben maradt a történetben, mikor túlhaladtunk rajta – viszont mivel csak most fejeződik be a harmadik chapter, ezért könnyen lehet, hogy újra visszaköszönnek dolgok (legalábbis már volt rá példa).

Gutcheck: olvasd el, ha a türelmesebb emberek közé tartozol – ugyanis heti egy oldal jön ki, szerdánként. Első rész emitt található, rss-feed pedig itten.

nehiel névjegye

Kicsit kultúr, kicsit geek, kicsit gasztro, kicsit valóélet
Kategória: Webcomic
Címke: ,
Közvetlen link a könyvjelzőhöz.

A commentelés jót tesz a karmádnak

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s